Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012






                 Δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών
Το δημοτικό σχολείο Μυτιληνιών πάντα έχει δράσεις που εντυπωσιάζουν .Αξίζει να αναφέρουμε τις δραστηριότητες του τελευταίου διμήνου .
      Την πέμπτη 3 Μαρτίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο που παρουσίασε ομάδα μαθητών γυμνασίου –λυκείου από το Καρλοβασι με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού ιερέα Βασιλείου Λάμπρου .


    Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012. στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος:
"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου

Οι μικρές τάξεις του σχολείου μας (Ά,΄Β και ΄Γ τάξη) επισκέφτηκαν το κοινοτικό κτίριο όπου ο πρόεδρος  τα καλωσόρισε τους εξήγησε τον ρόλο της κοινότητας  δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για την ιστορία του χωριού ,απ΄τους μυθικούς χρόνους για τις Αμαζόνες και τον Διόνυσο ,τα απολιθώματα ,τους πρώτους κατοίκους  που έδωσαν και το όνομα στην κωμόπολη μέχρι και σήμερα.

Οι μεγάλες τάξεις του σχολείου (΄Δ,Έ και ΄ΣΤ τάξη) είχαν διαφορετικό
πρόγραμμα και  ξεκινώντας απ΄το σχολείο διέσχισαν το χωριό απ τήν μια ως την άλλη άκρη ,πέρασαν το Φωτοβολταϊκό Πάρκο,στο Ραμπαηδονη , τον Ανεμόμυλο, στο Αεράκι το Θεοποίητο Γεφύρι και την λμνοδεξαμενή. Εκεί τους περίμενε ο πρόεδρος της κοινότητας για να τους εξηγήσει τον ρόλο και την λειτουργία της λιμνοδεξαμενης, τους έδωσε στοιχεία για την κατασκευή και την χωρητικότητα σε νερό και στην συνέχεια τους κάλεσε όλους να δουν από κοντά το διυλιστήριο του νερού που λειτουργούσε  και έστελνε νερό στο δίκτυο του χωριού .


Την 1Η Ιουνίου ημέρα παρασκευή τα μεγάλα παιδιά είχαν προγραμματίσει έξοδο στις παιδικές χαρές όχι μόνο για να παίξουν αλλά κυρίως να καθαρίσουν, ότι είχε  απομείνει απ΄τους εργάτες του Δήμου. Ξεκίνησαν απ΄την παιδική χαρά της Βαγγελίστρας μάζεψαν αρκετά σκουπίδια που βεβαίως κάποια αλλά παιδιά είχαν αφήσει εκεί ,έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν έτσι για να θυμούνται την μέρα εκείνη που ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον ,νωρίτερα κατά τέσσερεις ημέρες ….Στην συνέχεια πήγαν και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας τριάδας.
   Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά κατάλαβαν δυο βασικά πράγματα
 1ον ότι το ενδιαφέρον για το σπιτι και την καθαριοτητα,δεν σταματήσει στην  πόρτα του σπιτιού μας αλλά εκτείνεται απεριόριστα σε όποιο χώρο κιάν βρεθούμε  και
2ον το ενδιαφέρον αυτό δεν εμφανίζεται μια φορά τον χρόνο ,αλλά κάθε μέρα ,κάθε στιγμή    Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους.