Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Εκδήλωση Δευτέρας 31-5-2010

Ο Εκπολιτιστικός κι Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών
κι οι Εκδόσεις Υπερόριος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καραμηνά "Οι σύντροφοι της πέτρας" αυτοβιογραφία του αγωνιστή-αντιστασιακού προέδρου της ΠΕΑΕΑ Νοτιοανατολικής Σάμου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαίου 2010 και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιώργος Βοϊκλής.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη νεανική χορωδία του συλλόγου υπο τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής-υψιφώνου Ζαφειρούλας Χατζηφωτίου. Στο πιάνο η καθηγήτρια Κάτια Θεοχαροπούλου με τραγούδια ελλήνων συνθετών.
Η εκδήλωση θα τελειώσει με κεράσματα, σαμιώτικο κρασί κλπ.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Κοινωνικής και Πολιτιστικής παρέμβασης Σάμου
Μανώλης Βοϊκλής

Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού
Χρήστος Αμουργιανός.....................................................................................................................

24 Μαίου 2010
Της Αγίας Τριάδας . Το Μοναστήρι γιορτάζει
24 Μαίου 2010
Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας

Μεγάλη όπως κάθε χρόνο ήταν και φέτος η προσέλευση πιστών στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας για το εορτασμό τα του Αγίου Πνεύματος.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η προσέλευση στον εσπερινό της παραμονής και ανήμερα ,είναι σχεδόν ισάξια .

Η παρουσία του κόσμου σε κάθε περίπτωση εκφράζει πρώτα απ όλα την ανάγκη της επαφής του ανθρώπου με τον Θεό ,όλα τα υπόλοιπα πιστεύουμε ότι καλύπτουν την ανάγκη επαφής και με τους ανθρώπους.

Θρησκευτική και κοινωνική ανάγκη και κατά βάθος πολύ ανθρώπινη !..

Οπωσδήποτε οι παλιότεροι αναπολούν με νοσταλγία παλιές συνήθειες, σε μια εποχή που απουσίαζαν το αυτοκίνητο και η τηλεόραση και η προσέλευση του κόσμου, ξεκίναγε απ΄την παραμονή με τα συμπαθή υποζύγια, άλογα και γαϊδουράκια και διαμονή το βράδυ μέσα στα κελιά του Μοναστηριού και στρωματσάδα κάτω απ΄τα πεύκα στην γύρω περιοχή . Παλιές εικόνες ανθρώπινες!.. Ήταν ένα γεμάτο διήμερο που γέμιζε τις καρδιές των πιστών και δυνάμωνε τις σχέσεις των ανθρωπων.

Φέτος στήθηκαν τρία καζάντια γιορτή με προσφορές πιστών και η διανομή έγινε μετά το πέρας της θειας λειτουργίας και κάλυψε και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες ενώ παράλληλα προσφέρεται και το πρωινό καφεδάκι απ΄τις απανταχού παρούσες κυρίες , που πάντα πρόθυμα και ευγενικά , βοηθάνε το μοναστήρι και τον γέροντα ιερομόναχο Πατέρα Ανδρέα..

Θετικα σχόλια ακουστήκανε και για την πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού συλλόγου Μυτιληνιών που διένειμε αναμνηστική κάρτα με φωτογραφίες και το ιστορικό του μοναστηριού .Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά με την υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου με κάτι καλλίτερο.