Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012



 


                              Μύθοι του Αισώπου

          Ο κλήδονας είναι το πρώτο πανηγύρι του καλοκαιριού και τα υπόλοιπα έπονται.
Για την ακρίβεια δεν είναι κάθε μέρα πανηγύρι ,αλλά κάποιες εκδηλώσεις μας βγάζουν απ΄την χειμερία νάρκη του χειμώνα .Ο ανοιχτός χώρος προκαλεί  κάτω απ την σκέπη τ΄ουρανου με απλωμένο τοσεντόνι των αστεριών.

   Μια μικρή εκδήλωση για μικρούς, ως συνήθως θα λέγαμε ,μα  όχι αδιάφορη για τους συνοδούς μεγάλους ,την περασμένη παρασκευή 29 Ιουνίου στο ΚΕΝΕΦ Μυτιληνιών.





      Το τμήμα καλλιτεχνικής δημιουργίας των παιδιών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου με ην καθοδήγηση της παιδαγωγού Αγγελικής Καλαμαρη ,παρουσίασαν την δουλειά τους με τις  ζωγραφιές  που εμπνεύστηκαν ,τις χορογραφίες  μα και τα ποιήματα που απήγγειλαν.


    Η όλη εκδήλωση είχε το πνεύμα και τον αέρα του Αισώπου με τους αιώνιους διαχρονικούς  μύθους του, που διασκεύασε σε έμμετρο λόγο ο Μιχάλης Παπαδημητρίου και προσφάτως παρουσίασε το βιβλίο με τον τίτλο «η φωνή των ζώων»

   Ήταν μια πρωτότυπη παρουσίαση βιβλίου και δεν χρειάστηκε ο συγγραφέας να πει περισσότερα αφού τα παιδιά ,όχι μόνο με την αποστήθιση των ποιημάτων,  αλλά κυρίως με την απαγγελία ,δειξανε ότι μπήκαν στο νόημα του κάθε Μύθου -ποιήματος και σίγουρα μπολιάστηκαν με την λαϊκή σοφία χιλιάδων χρόνων ,που θα τους είναι χρήσιμη στον διάβα της ζωής τους.


  Πάρων και ο συγγραφέας που ήταν και χορηγός στην εκδήλωση με τα μπλουζάκια των παιδιών καλλιτεχνημένα με το σκίτσο του εξωφύλλου του βιβλίου ,σχεδιασμένου από τον ίδιο.