Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Οι πρώτοι τουρίστες
Είναι γεγονός για την Σαμιώτικη κοινωνία, η πρώτη άφιξη τσάρτερ με τους πρώτους 120 τουρίστες από την Ολλανδία την Μεγάλη Παρασκευή13 Απριλίου 2012 .
Συνήθως για την πρώτη άφιξη διοργανώνεται μια λιτή εκδήλωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής και περιλαμβάνει μουσική κάλυψη με την μέχρι τώρα φιλαρμονική της δημοτικής ενότητας Πυθαγορείου ,την υποδοχή με διανομή συμβολικών δώρων και λουλούδια που διεκπεραιώνουν τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών , κλείνοντας με παραδοσιακούς χορούς και με κέρασμα Σαμιώτικου κρασιού .
Η φετινή υποδοχή ήταν κάπως ελλειπής ξεκινώντας απ΄τις πληροφορίες περί του αριθμού των τουριστών που τους ανέβαζε το πολύ στους 60 , που τελικά διαπιστώθηκε λίγα λεπτά πριν την άφιξη τους, ότι ήταν 120 ,που κιάυτη είχε καθυστερήσει κατά μια ώρα . Επόμενο ήταν ότι τα δώρα που είχαν συσκευαστεί απ΄τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο ,καθώς και τα λουλούδια και οι μινιατούρες των κρασιών που πρόσφερε ο Σύλλογος των Ξενοδόχων μόλις αρκούσαν για τους μισούς επισκέπτες.
Η χρυσή τομή βρέθηκε δίδοντας τα λουλούδια στις γυναίκες και την τσάντα με τα συμβολικά δώρα στους άνδρες .Ετσι όλοι σχεδόν καλύφθηκαν και ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με τα μικρά παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου που τους μοίρασαν τα δώρα και το χορευτικό με τους παραδοσιακούς χορούς της Σάμου.
Θετική κρίθηκε η φετινή πρωτοτυπία των συμβολικών δώρων που φρόντισε και πρόσφερε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος σε καλαίσθητη οικολογική συσκευασία που περιείχε ένα τσουρέκι ,ένα κόκκινο αυγό ένα μπουκέτο κλαδιών δαφνης,μυρτιας και ελιάς και μια κάρτα με την Ελληνική Σημαία για το καλωσόρισμα εκ μέρους του δήμου Σάμου , ένα ποίημα για την φιλοξενία στην Ελληνική και Ολλανδική γλώσσα.
Το αποτέλεσμα ήταν θετικό για τους τουρίστες που χειροκρότησαν και ευχαρίστησαν τα παιδιά του συλλόγου και της φιλαρμονικής αρκετοί μάλιστα στην Ελληνική γλώσσα και φωτογραφήθηκαν χαμογελώντας μαζί τους.
Τα συγχαρητήρια εισεπραξε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληνιών ,για την πρωτοβουλία ,για τα παιδιά που συμμετείχαν και την Φιλαρμονική . Η προσφορά αυτή είναι βαθιά πολιτιστική και πάνω απόλα αναδεικνύει την Ελληνική Φιλοξενία που όλοι την επικαλούμαστε αλλά δεν την εννοούμε το ίδιο στην διάσταση που πρέπει να έχει.
Αθάνατο είναι το όνειρο στη γη μας,
Ω! Ξένε πρώτο δώρο σου χαρίζουμε
Το χώμα που πατάς ! τον ουρανό μας!
Τις ομορφιές της φύσης ,τα μύρα πάρε
Τις γεύσεις ,και τα τραγούδια
Απόλαυσε τα ,με κρασί
το θείο νέκταρ αυτής της γης!
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ


Onsterfelykheid is de droom van onze aarde.
Oh! Ureemdeling ,we geven je het eerste kado;
De grond waar je op loopt , onze lucht!
De schoonheid van de natuur,
Neem de geuren,smaken en de Liederen mee.
Geniet van dit alles met wyn,
De God Nektar van deze aarde

De Gemeente Samos heet u van harte welkom.