Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Δευτέρα του Πάσχα
η "Δεύτερη Ανάσταση"....
Ανάσταση και Γιορτή

Εορτή του Αγίου Γεωργίου και φέτος, αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα. Μεγάλη γιορτή που΄ρχεται τις περισσότερες φορές σαν συνέχεια της Κυριακής ,έτσι παρουσιάζεται το φαινόμενο μετά το φαγοπότι του Πάσχα ,κάποιοι αναλαμβάνουν εργασία για την παρασκευή της πατροπαράδοτης γιορτής ,ξεκινώντας με το καθάρισμα των κρεμμυδιών και τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν συντονισμένα για να΄ναι το φαγητό έτοιμο την επόμενη μέρα την δευτέρα πρωί.

Λίγο πολύ η ίδια εικόνα στα συνηθισμένα στέκια της παραμονής, αλλού η μάζωξη είναι οικογενειακή άντε και λίγο παραπάνω παρέα με φίλους και συναδέλφους ,σε άλλο σημείο όλοι οι περαστικοί είναι προσκεκλημένοι, όλοι οι καλοί χωράνε ,όπως λέμε.

Αλλά υπάρχουν και κεινοι που ξανοίγονται στα βαθιά ,έτσι σαν τάμα πες ,για πανηγύρι με αυξημένες απαιτήσεις που επιστρατεύονται όλοι οι φίλοι και συγγενείς για να ανταποκριθούν στο πλήθος των επισκεπτών .Ο μόνος παράγων που ξεφεύγει και δεν υπακούει στις ‘’επιταγές ‘’είναι ο καιρός ,που φέτος ήταν λίγο παραπάνω δροσερός και η προσέλευση την παραμονή το βραδύ ήταν μάλλον μετρημένη.

Ωστόσο η ορχήστρα του Σταύρου Βουρούδη ,Μανώλη Σάβα και τους λοιπούς, ζέστανε την ατμόσφαιρα εκεί στον Αϊ Γιώργη στον Μεσόκαμπο και οπως ήταν φυσικό ο γνωστός βιολιστής Νίκος ανέβηκε στην στέγη…

Κάθε βιολιστής που σέβεται τον εαυτό του ανεβαίνει σε κάποια στέγη

Έτσι για να λέμε ότι η μουσική είναι ουράνια!…

Την δευτέρα η προσέλευση ίσως να ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και η γιορτή έγινε ανάρπαστη.

Την πατροπαράδοτη γιορτή φέτος, δίπλα στα ξωκλήσια προσέφεραν ο Γιώργος Ελευθερόγλου στον Μεσόκαμπο ,

οι Γαρουφαλήδες [Θανάσης και γιοί, Νίκος –Μανώλης] ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων ορχιδέας , στο ξωκλήσι κοντά στα πολλά καλύβια.

Και οι οικογένειες των αδελφών Χρήστου και Κώστα Κεφαλά .