Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΕΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!...
......Οι έξη είναι μέλη του 5ου χορευτικού κύκλου....

ΑΜΟΥΡΓΙΑΝΟΣ ΚΩΝ......ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΕΛ......ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΙΡ ................ΚΟΡΤΕΣΗ ΒΑΣ...................ΣΙΔΕΡΗ ΕΥΗ

ο 7ος ΤΣΙΑΦΙΔΗΣ ΒΕΝΕΤΗΣ

χρόνια μαζί ,παρέα!...αλλά και στον σύλλογο μαζί......

Στη Μυτιλήνη 2009..........................στο θέατρο Δώρας Στράτου 2008

9η συνάντηση 2009....................................8η συνάντηση 2008

στους Σπαθαραίους 2009..................................Ηραίον 2009................
και οχι μόνο......
Μαζί στο Αγαθονήσι 2008 ,στην Σύρο 2008,στους Φούρνους 2009
στο Συνέδριο Χορού της ΟΥΝΕΣΚΟ 2008 ,στην Χίο 2010
και παρα πολλές παραστάσεις εντός Σάμου.
......οχι δεν Χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά
......μα θα ξαναβλεπόμαστε, ελπίζουμε συχνά!...
...............................................................................

ΝΕΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ

Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι πια παρελθόν .Ήδη τα αποτελέσματα είναι πια γνωστά σε όλους ,όπως και οι σχολές στις οποίες θα φοιτήσουν οι επιτυχόντες νέοι .

Μετά την προσπάθεια των νέων ήρθε και η ανταμοιβή τους . Σε άλλους ήταν η προσδοκώμενη , σε κάποιους ίσως να ήταν διαφορετική . Όμως η ζήτηση και ο ανταγωνισμός είναι πολύ ψηλά και δυστυχώς δεν αντιστοιχεί στην αγορά εργασίας ,όπου οι θέσεις είναι πολύ λιγότερες . Αυτό σημαίνει ότι ,από δω και πέρα αρχίζει το δεύτερο στάδιο της ζωής για τους νέους .Μέχρι τώρα υπάρχει η οικογένεια που στηρίζει την προσπάθεια τους όμως αυτή σιγά –σιγά θα μειώνεται και αντίστοιχα θα αυξάνουν οι υποχρεώσεις των νέων .

Σε λίγο αρχίζει η φοιτητική ζωή που για πολλούς σημαίνει ξενοιασιά ,ελευθερία ,ραχάτι και έχει ο θεός μέχρι τις επόμενες εξετάσεις …..

Παρόλα αυτά, βαθιά μέσα τους τώρα, εκτός από την προσμονή, υπάρχει και μια αγωνία, υπάρχει άγχος. Η φοιτητική ζωή σημαίνει αναμφίβολα αλλαγή! Ακόμα και για όσους περνάνε σε πανεπιστήμια και σχολές κοντά στον τόπο τους,

Η φοιτητική ζωή φέρνει πολλές αλλαγές! Περισσότερη ελευθερία,που εκ των πραγμάτων είναι εκτός ελεγχόμενου ορατού πεδίου των γονιών τους. Οι παλιές παρέες διαλύονται, άλλος ,εδώ άλλος εκεί ,καινούριοι φίλοι, πολλές φορές τέτοιες φιλίες κρατάνε ολόκληρη ζωή ίσως γιατί είναι πιο ώριμες και κυρίως είναι προσωπικές επιλογές των νέων κιόχι από ανάγκη! διαφορετικός τρόπος ζωής σε διαφορετικό τόπο, θα οργανώσουν μόνοι τους, όπως αυτοί θέλουν, τη ζωή τους.

Αναμφίβολα οι βασικές αρχές της οικογένειας είναι εκείνες που θα αποτελέσουν οδηγό για την ζωή τους

Αυτοί, όμως, που θα βιώσουν πολύ έντονα ,αυτή την αλλαγή, είναι όσοι θα εγκαταλείψουν τα «πάτρια εδάφη», για σπουδές, σε κάποια από τις φοιτητουπόλεις της Ελλάδας!

Στην αρχή, όλα αυτά φαίνονται λίγο δύσκολα. Όσο περνάει ο καιρός, όμως, η ανασφάλεια, το άγχος για το νέο ξεκίνημα, η νοσταλγία για την ιδιαίτερη πατρίδα , για την οικογένεια τους φίλους ,μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η φοιτητική ζωή έχει αρχίσει ο φοιτητής: αποκτά εκτός από την ανεξαρτησία και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο υπεύθυνος και υπόλογος για τις επιλογές του. Έχει περισσότερα περιθώρια πρωτοβουλίας, ελεύθερο χρόνο, που ίσως κάποιος θελήσει να τον εκμεταλλευτεί για να συμπληρώσει κάτι που του άρεσε και το είχε αφήσει ,κάτι που θα το χρειαστεί αργότερα.,

Τα φροντιστήρια, η υπερπροσπάθεια ,το άγχος για τις εξετάσεις ,το καθημερινό διάβασμα και τα ιδιαίτερα, αφήνουν πολύ χρόνο για δράση σε ότι εκφράζει τον καθένα . Στην κοινότητα Μυτιληνιών φέτος έντεκα νέοι θα πάρουν τον δρόμο της ¨φοιτητικής ξενιτιάς» Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά που βρέθηκαν απ΄τον παιδικό μέχρι και το λύκειο μαζί και στον ελεύθερο χρόνο τους οι περισσότεροι αναδείχθηκαν μέσα απ΄την δραστηριότητα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, που αποτέλεσε γι άυτους ένα σχολείο επικοινωνίας ,φιλίας, κοινωνικοποίησης και ανάδειξης κάποιων ικανοτήτων που τους ανέβασε την αυτοπεποίθηση και σίγουρα τους βοήθησε να πετύχουν τον στόχο της εισδοχής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση .

Οι επιτυχόντες είναι:

 1. ΑΜΟΥΡΓΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
 2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΕΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
 3. ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
 4. ΚΟΡΤΕΣΗ ΒΑΣΩ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
 5. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
 6. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΣΑΣ
 7. ΣΒΕΡΚΙΔΗΣ ΙΑΣΩΝ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
 8. ΣΙΔΕΡΗ ΕΥΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 9. ΤΣΙΑΦΙΔΗΣ ΒΕΝΕΤΗΣ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 10. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 11. ΣΙΓΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
Συγχαρητήρια και ευχές για καλή πρόοδο και επιτυχία στις σπουδές και στις επιλογές της Ζωής τους!